Verkenners

Verkenners

Je bent betrokken en wilt je bijdrage leveren om het nog beter te maken voor jouw kind en andere kinderen? Word dan verkenner in onze Blosse Expeditie!

Blosse Expeditie

In 2022 zijn we gestart met de Blosse Expeditie. Een expeditie terug naar de bedoeling van Blosse: kinderen ondersteunen in hun ontwikkeling en hoe we dit toekomstbestendig kunnen organiseren. Want dat het huidige systeem daar niet altijd aan bijdraagt, dat merk jij als ouder/verzorger ook.

Inmiddels zijn we lekker op weg. We verkennen verschillende wegen en manieren en betrekken steeds meer ‘experts’ bij onze expeditie. Dat zijn jullie als ouders/verzorgers in de medezeggenschapsraden en ouderraden ook. Je bent betrokken en wilt je bijdrage leveren om het nog beter te maken voor jouw kind en andere kinderen.

Hoe help jij?

Iedereen kan iets bijdragen aan dit proces. Jij als ouder, dus ook. Juist jij als ouder. Want jij ziet als geen ander welk effect de opvang en het onderwijs hebben op de ontwikkeling van jouw kind. Hoe je kunt bijdragen? Dat weet je misschien zelf nog niet. Wij ook niet. Maar laten we het gesprek aangaan over wat er nodig is. Want wij geloven dat we het samen moeten doen.

Doe je mee?

Word dan verkenner. We vertellen wij je meer over wat deze Blosse Expeditie inhoudt. Ben jij enthousiast, dan kun jij andere ouders op jouw locatie inspireren om ook mee te doen aan deze expeditie. Daar heb je wel een beetje lef voor nodig, en goede zin!

Wil jij écht bijdragen aan de ontwikkeling van een kind?

Wij zien dat onderwijs en opvang staan voor grote uitdagingen, waaronder de personeelstekorten. Dit vraagt om structurele oplossingen, waarbij we jullie denkkracht en ervaring goed kunnen gebruiken.  

Ga mee op onze Blosse expeditie!

Blosse wil terug naar de bedoeling van onderwijs en opvang. De ontwikkeling van het kind centraal stellen in een snel veranderende wereld. We doen dit door elkaar te inspireren over wat er wel kan en door te luisteren naar elkaars ideeën.

Hier hebben we verkenners bij nodig.

 Ben jij onze verkenner die voor deze troepen
uitloopt? Ben jij:

· de verbinder die het gesprek met de ouders aangaat op onze locaties over goed onderwijs en goede opvang?

· de bevlogen ouder die onderdeel wil uitmaken van onze expeditie?

· in staat om ouders mee nemen in de expeditie van Blosse?

· in de gelegenheid om je voor minimaal een schooljaar te verbinden aan dit proces? Dit vraagt van jou een beschikbaarheid op ongeveer vier bijeenkomsten in de avond. Je wordt hierbij ondersteund vanuit het servicebureau van Blosse. (Een passende (onkosten)vergoeding is beschikbaar.)

​​​​​​​Praktische informatie

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar blosseraad@blosse.nl

Een eerste groep verkenners is reeds op weg. Zij zijn reeds aan de slag gegaan op hun eigen locatie. Drie à vier keer per jaar organiseren we een bijeenkomst waarin de verkenners van de diverse locaties hun ervaringen uitwisselen.

Veelgestelde vragen

No items found.
Alle vragen