De Brug bouwt aan de toekomst van kinderen. Pijlers voor ons onderwijs zijn veiligheid en pedagogisch klimaat, leren en ontwikkelen, samenwerken en professionaliteit. Creativiteit en techniek. Werken vanuit hoofd, hart en handen. Er is ruimte voor de mogelijkheden en talenten van ieder kind. Eigenaarschap en verantwoordelijk nemen en krijgen. Kinderen, pedagogisch professionals en ouders zijn in verbinding met elkaar en geven samen vorm aan kwalitatief sterk onderwijs.
Op De Brug wordt vier ochtenden per week peuteropvang aangeboden van 8.30 tot 12.30 uur. Op woensdag sluit de peuteropvang om 12.00 uur.
Samen spelen en ontdekken is niet alleen leuk voor alle kinderen maar ook leerzaam en goed voor hun ontwikkeling. Voorheen stond dit vooral bekend onder de term peuterspeelzaal, nu noemen we het peuteropvang. Op onze peuteropvang wordt je kind uitgedaagd nieuwe dingen te ontdekken en te beleven en leert je kind samen spelen met andere leeftijdsgenootjes. Een belangrijke stap in de ontwikkeling op weg naar groep 1. Onze peuteropvang is gevestigd in of naast een kindcentrum waardoor de overgang gemakkelijker zal gaan: de omgeving is immers al bekend en kinderen gaan vaak samen met een vriendje of vriendinnetje naar groep 1.
Op scholen met een continurooster blijven alle kinderen tijdens de middagpauze op school. De school is op dat moment verantwoordelijk voor het toezicht op de leerlingen. Met een continurooster zijn de middagpauze en schooldagen korter dan met een traditioneel schoolrooster.
Op scholen met een continurooster lunchen alle leerlingen tijdens de middagpauze op school. Meestal eten leerlingen in hun eigen klas met de leerkracht, soms wordt hier iemand voor ingehuurd. De middagpauze is korter dan bij het traditionele schoolrooster, waarbij kinderen vaak tussen de middag naar huis gaan om te eten.
Sommige scholen roosteren de kinderen woensdag- en/of vrijdagmiddag vrij. Maar er zijn ook basisscholen die een rooster hebben met vijf gelijke dagen.
Omdat de middagpauze deel uitmaakt van de onderwijstijd, is de school verantwoordelijk voor het toezicht. Tijdens de lunch is dit meestal de eigen leerkracht. En tijdens het buitenspelen houden leerkrachten vaak in wisseldiensten toezicht. Maar soms zetten scholen ook ouders in voor de pleinwacht of huren zij personeel in.
Ja, de locaties die open zijn worden zoals gebruikelijk schoongemaakt.