Kind inschrijven opvangNettokosten berekenenRondleiding aanvragen
Direct regelen

Privacy

Jouw privacy vinden wij belangrijk en daarom gaan wij zorgvuldig om met persoonsgegevens.

Privacy

Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Wij volgen de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is de Europese verordening die geldt voor alle lidstaten van de Europese Unie. De AVG is op 25 mei 2018 van kracht geworden en volgt daarmee de Wet bescherming persoonsgegevens op. De AVG stelt eisen aan het gebruik van informatie die tot natuurlijke personen herleidbaar is.

Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • jouw persoonsgegevens alleen verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt;
  • verwerking van jouw persoonsgegevens beperkt blijft tot enkel die gegevens die minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • vragen om jouw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van jouw persoonsgegevens;
  • passende technische en/of organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van jouw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • op de hoogte zijn van jouw rechten omtrent jouw persoonsgegevens, je hierop willen wijzen en deze respecteren.

De gegevens die over kinderen en ouders/verzorgers gaan, noemen we persoonsgegevens. De verwerking van jouw persoonsgegevens door Blosse vindt onder andere plaats voor de organisatie en het bieden van onderwijs en kinderopvang, de begeleiding van kinderen en het voorzien in hun (extra) ondersteuningsbehoefte. In het privacyreglement kunt je precies lezen wat de doelen zijn voor de registratie van persoonsgegevens.

Blosse wil jou goed informeren. Een gebruiksvriendelijke website is daarbij van belang. Om de informatie op onze website verder te verbeteren, kijken we welke pagina’s onze bezoekers wel of juist niet bekijken en hoe lang ze gemiddeld op een bepaalde pagina blijven. Hiervoor zijn cookies nodig. Het is mogelijk om het gebruik van cookies in je browser uit te schakelen, zodat deze cookies niet geplaatst worden.

Indien je vragen en/of opmerkingen hebt, kun je contact met ons opnemen via privacy@blosse.nl of 072 56 60 200.

Voor alle Blosse-kindcentra geldt een privacyreglement. Hierin staat beschreven hoe we de kindcentra omgaan met kindgegevens, en wat de rechten zijn van ouders en kinderen. Dit reglement is met instemming van de (G)MR vastgesteld.

Op de volgende locaties zijn camera's geïnstalleerd voor observatie van de speelpleinen.

St. Barbara, Tuitjenhorn
Reflector, Heerhugowaard
De Zonnewijzer, Heerhugowaard
De Vaart, Heerhugowaard
De Boomladder, Heerhugowaard
Radboud Kindcentrum, Heiloo
De Brug, Akersloot

Kan de beveiliging op onze website beter?

Zivver

Onze intern begeleiders gebruiken ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

Vanaf 1 maart 2022 gebruiken de intern begeleiders van Blosse ZIVVER om vertrouwelijke informatie veilig te versturen. Hierdoor garanderen wij dat deze gevoelige informatie met de modernste beveiliging wordt verstuurd, en dat niemand anders behalve de geadresseerde de inhoud van de e-mail kan lezen.

 

Hoe opent je een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Heb je een e-mail ontvangen van Blosse via ZIVVER? Dan open je dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Eventueel moet je hier ook een wachtwoord of sms-code invoeren (zie hieronder). Op deze pagina staat informatie hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

 

Bericht openen met een toegangscode

Je hebt een beveiligd bericht ontvangen. Degene die je het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen de geadresseerde het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan je gecommuniceerd. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze code in. Nu kun je het bericht lezen. Heb jegeen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

 

Bericht openen meteen sms-code

Je hebt een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die je het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen de geadresseerde het kan lezen. Daarom sturen wij bij het openen een code naar je mobiele telefoon. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die je op je telefoon ontvangt. Nu kun je het bericht lezen.

 

Wil je reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Je leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als je op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Onder het ontvangen bericht kun je direct jouw reactie typen. Je verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvang je weer een notificatie per e-mail.

 

Geef wijzigingen in je e-mailadres en telefoonnummer door aan ons!

Het is belangrijk dat je wijzigingen in je e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met je blijven communiceren. Je kunt de intern begeleider van het kindcentrum op de hoogte stellen van wijzigingen via e-mail of telefoon.

 

Meer over ZIVVER

ZIVVER biedt een oplossing voor het veilig versturen van berichten via e-mail en file transfer. ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud zoals leerlingengegevens, zorgplannen of andere informatie die wij veilig willen versturen. Berichten verzonden via ZIVVER, zijn gegarandeerd veilig verzonden. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de geadresseerde toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt ZIVVER dat organisaties gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

 

Vragen?

Heb je vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kun je het ontvangen bericht niet openen? Of heb je vragen over ZIVVER? Neem dan graag contact met ZIVVER op: support@zivver.com. Meer weten? https://www.zivver.nl.

Betrouwbare links

Blosse volgt de richtlijnen van het RIVM op.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de privacy?

Bij communicatie over besmettingen op onze kindcentra en het contact hierover met de GGD houden we ons aan de wet- en regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens/privacy. Dit betekent dat voor het doorgeven van contactgegevens aan de GGD en het meewerken aan het bron- en contactenonderzoek we vooraf toestemming vragen van de individuele medewerker en ouder voor het delen van de contactgegevens. In de communicatie naar ouders/verzorgers, wordt de naam van het kind dat positief getest is niet genoemd.

Let op: de ontwikkelingen gaan snel. Laatste bewerking van deze antwoorden is van 18 februari 2021.

Hoe zit het met de privacy?

Bij communicatie over besmettingen op onze kindcentra en het contact hierover met de GGD houden we ons aan de wet- en regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens/privacy.
Alle vragen

Nieuwsoverzicht Corona

Meer protocollen

Lees hier hoe Blosse opvang en onderwijs hebben georganiseerd.

Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.